FAQ

 

 

kategóriák

 


szeretnél többet tudni a LEDekről vagy a LED-lámpáról?
Opens internal link in current windowkattints ide vagy görgess lejjebb


ha kérdésed van az essence gel nails at home termékekkel kapcsolatban,

Opens internal link in current windowakkor kattints ide, vagy görgess lejjebb


ha szeretnéd tudni, hogy hogyan kell használni az essence gel nails at home termékeket más termékekkel,

Opens internal link in current windowakkor kattints ide, vagy görgess lejjebb


ha kérdésed van a gel nails at home termékek használatával kapcsolatban,

Opens internal link in current windowakkor kattints ide, vagy görgess lejjebb

 

kérdések a ledről / a led lámpáról

 

mi is pontosan az a led lámpa és hogyan működik?

egy led lámpa nagyon kicsi és energiatakarékos világító eszközöket használ: úgynevezett ledeket. az essence led lámpa bekapcsolásához, egyszerűen csak dugd be a tápegységet a fali konnektorba és kapcsold be az on/off gombbal. amikor használod az alapot, vagy a fedőlakkot, akkor először mindig a 4 ujjadat tedd be egyszerre és nyomd meg az időzítő gombot. a lámpa 60 másodpercig fog menni. ismételd meg a folyamatot a hüvelykujjaddal is külön. 

 

pontosan miben különbözik a hagyományos lámpától?

a normál lámpák – legalábbis a régi típusúak – a környezetre ártalmas világító elemekből állnak, amelyek hamar tönkre mennek. a led lámpa más. jelentősen hosszabb az élettartama és nem gyengül a folyamatos használattal. így a körmeidnek garantált a legjobb eredmény!

az essence led lámpa káros?
az essence led lámpa gyártása a jelenleg érvényes európai törvényekkel összhangban történik és éppen ezért teljesen biztonságos, amennyiben helyesen használják. Így nagyon fontos, hogy a lámpát csak a körmeidre használd, az instrukciók betartásával!

 

káros, ha belenézek a led lámpába?

ne nézz bele a led lámpába, amikor be van kapcsolva! a kék fény károsíthatja a retinádat. szóval mindig kellő távolságban legyen a szemed, amikor készíted a körmeidet.

 

miért nem melegszik fel a LED lámpa

az izzólámpák esetében az energia többsége hővé alakul át és csak egy kis része termel fényt. A LED lámpák (mindegy, hogy uv, vagy normál) nem melegszenek fel, mert - ellentétben a hagyományos fényforrásokkal - az energia, ami a LED-ekben van kizárólag fényt termel.

 

már van egy led lámpám. használhatom az essence gel nails at home termékeket azzal?
az essence gel nails termékek a legjobb eredményt az essence led lámpával garantálják, épp ezért azt javasoljuk, hogy essence lámpát használj hozzájuk.


használhatok más termékeket az essence led lámpával?
az essence gel nails at home led lámpa a gel nails at home termékek optimális használatához lett kifejlesztve. A legjobb eredmény érdekében használj essence termékeket hozzá..

a led lámpám nem működik, mi lehet a probléma?

ellenőrizd az alábbiakat:
1: be van dugva a konnektorba?
2: be van kapcsolva a lámpa? a lámpa hátulján lévő kapcsolónak függőleges pozícióban kell lennie (i)!
3. megnyomtad az essence „e” gombot? próbáld meg újra.

 

mit csináljak a tönkrement lámpával?

semmi gond. ha a lámpa nem működne megfelelően a vásárlást követő 2 évben (jótállási jegy alapján), vidd vissza a számlával, ahol vetted.

 

hogyan dobjam ki a lámpát?

ha a jótállási jegy már nem érvényes – eltelt a 2 év – és ki akarod dobni a lámpát, akkor ne az otthoni szemetesbe tedd. helyette inkább vidd el a lámpát egy elektronikus hulladékgyűjtőbe. Európában laksz? akkor keresd meg a legközelebbi elektronikai hulladékgyűjtő pontot és ott majd segítenek neked ebben. 


hány wattos a lámpa?

3 wattos.

 

 

 

kérdések a termékekről

 

hol találok információt az összetevőkről és a használati utasításról?

az összetevők listáját, a használati utasítást és a figyelmeztetéseket megtalálod az összes termékről az alábbi linkre kattintva: Opens external link in new windowhttp://www.essence.eu/hu/termekek/oesszetevok.html

 

hol tudom megvásárolni a gel nails at home termékeket?

elérhetőek a 2 méteres essence állvánnyal rendelkező üzletekben.

 

mely országokban kaphatóak az essence gel nails at home termékek?

Németországban, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban, Írországban, Szlovéniában, Magyarországon, Törökországban, Olaszországban, Szlovákiában, Portugáliában, Oroszországban, Dél-Afrikában és Chilében azokban az üzletekben, ahol a 1,5 méteres vagy a 2 méteres essence állvány megtalálható.

meg kell vennem az összes terméket a gel nails at home családból?
ezek a termékek egymáshoz lettek kifejlesztve. a tökéletes zselés manikűrért, a hosszantartó hatással érdemes a teljes kollekcióval dolgozni.

 

miért van a zselés francia fedőlakknak a lámpa fénye alatt fényes ragyogása, míg a sima zselés fedőlakknak nincs? ez káros?

a zselés francia fedőlakk tartalmaz egy csekély mennyiségű színezőt, amely a led lámpa fényére reagál, és ez adja a lakknak a ragyogó külsőt. ez egyébként nem káros.

a termékek formaldehid mentesek?
igen, az összes essence gel nails at home termék formaldehid mentes.

tartalmaznak hidrokinont?
nem, egyik essence gel nails at home termék sem tartalmaz.

a termékek tartalmazzák az alábbi 3 dolgot: dibutil-ftalát (dbp), formaldehid, toluol?

nem tartalmazzák a termékek ezeket.

 

miért olyan sűrű a termékek textúrája?

a zselés lakkoknak más a formulájuk, szemben a normál körömlakkokkal. ezért sűrűbbek. és erre van szükség a tökéletes zselés körmökhöz!

 

a lemosó savas, mint a studio terméké?

nem. szemben a studio termékekkel a gel nails at home lemosó nem savas!

a studio nails lehúzható zselés alap ugyanaz a termék, mint a gel nails at home lehúzható zselés alap?

nem! a gel nails at home lehúzható zselés alap különösen a zselés körmökhöz lett kifejlesztve. ez tökéletesen csak a gel nails termékekkel működik.

 

állatokon tesztelték a gel nails at home termékeket?

elvből nem tesztelünk állatokon – semelyik termék esetében. további információért kattints ide:
Opens external link in new windowhttp://www.essence.eu/hu/termekek/nem-teszteluenk-allatokon.html

 

 

kérdések a más termékekkel való használatról

 

használhatok más márkájú lakkot a színes zselés köröm elkészítéséhez?

persze, hogy használhatsz! azonban a legtöbb tesztünk alapján bebizonyosodott, hogy a legjobb eredmény az essence lakkokkal érhető el.

 

lehet konvencionális műköröm tipet használni a zselés körmökhöz?

meghosszabbítani a körmeidet köröm tippel nem része a gel nails at home koncepciónak, így ezt nem teszteltük le.

lehet használni egyéb nail art terméket, mint például a better than gel nails tipet a két réteg zselé között?
bizonyos essence nail art termékeket lehet használni a gel nails at home termékekkel. ezek a következők: nail art cracking fedőlakkok, nail art mágnesek, nail art matricák, nail art twins lakkok, effect nails körömdíszítők és a nail art körömbélyegző szett. a better than gel nails körömtip nem része a gel nails at home koncepciónak és éppen ezért nem teszteltük, hogy hogy működik a gel nails at home termékekkel. de természetesen te kipróbálhatod. az essence manikűr díszítő papírokkal nem működnek a gel nails at home termékek. de egyébként számtalan trendi ötlettel találkozhatsz stílus tippjeink között: Opens internal link in current windowitt

kérdések a használatáról

 

a zselés körmöket meg lehet csinálni a különösen érzékeny és töredezett körmökön is?

ha neked különösen érzékenyek és töredezettek a körmeid, akkor ne használd a zselés megoldást. különösen akkor ne, ha még a normál körömlakk is rossz hatással van a körmeidre. 

 

miért van szükség a reszelőre?

a reszelő az első lépés a tökéletes zselés körmökhöz. ez segít elérni a kívánt formát és hosszt.

használhatok más reszelőt?
természetesen. azzal is fog működni.

 

pontosan mire kell használni a lemosóval?

a lemosó segít eltávolítani a körmeidről a piszkot, az olajat és a lakk maradványokat, mielőtt elkészítenéd a zselés manikűrödet. de szükséged lehet rá a zselés manikűr közben is. további információt találhatsz róla: Opens internal link in current windowitt

 

mire jó az alap/primer?

az alap elengedhetetlen a ragyogó, hosszantartó zselés körmökhöz. optimálisan előkészíti a körmeidet. ennek köszönhetően a gel nails at home termékeknek hosszabb lesz az élettartamuk a körmeiden. további információt találhatsz róla: Opens internal link in current windowitt

 

betehetem a körmeimet a led lámpa alá, miután használtam az alapot/primert?

nem, nem kell kezelni az alappal bekent körmeidet, mivel ez a primer nem tartalmazza azokat az összetevőket, amelyeket meg kellene keményíteni. egyszerűen csak hagyd megszáradni a levegőn. de az nagyon fontos, hogy miután használtad, ne koszold össze a körmeidet és, hogy ne legyenek vizesek vagy olajosak, különben nem fog megfelelően működni az alaplakk.

 

a led lámpa használata után a körmeim felülete ragadós. akkor ez azt jelenti, hogy az alap- vagy a fedőlakk még nem száradt meg?

a lehúzható zselés alap és a zselés fedőlakk azonnal megszárad miután használtad a led lámpát. a ragadós érzés csak a led lámpától bekövetkezett felső réteg kicsapódásának köszönhető, amelyet viszont könnyedén eltávolíthatsz a lemosóval. 

 

néha vannak kicsi, felpuklisodott részek a lakkban. hogyan tudom ezeket eltávolítani?

fontos, hogy minden terméket ugyanazzal a vastagsággal kenjél fel, hogy elkerüld az egyenlőtlenségeket. ha ilyesmi előfodul az azért lehet, mert túl sok, vagy túl kevés alap- vagy fedőlakkot használtál.

 

miért kell áttörölnöm a körmeimet a lemosóval mielőtt használtam a lehúzható zselés alapot és mielőtt használnám a színes lakkot?

a színes körömlakkok tovább tartanak az alaposan lemosott körmökön és mivel a zselés alapnak más a formulája, mint a természetes körömnek, ezért le kell mosni előtte. szóval mindig távolítsd el a ragadós maradványokat és az esetleges piszkot a körmödről, mielőtt használnád a színes lakkot.

a francia manikűrnél nem kell használnod a lemosót mielőtt felkened a zselés alapot. itt pont az ellenkezője igaz. ha marad egy kis ragadós maradvány a körmeiden miután használtad a led lámpát, az tartósabbá teszi a zselés francia fedőlakkot.

 

nem fog az alap-, vagy a fedőlakk lejönni, ha lemosót használok?

nem. a led lámpának köszönhetően a lehúzható zselés alap és a két fedőlakk teljesen megszárad és nem fog lejönni, ha a lemosóval áttörlöd őket.

 

lerövidíthetem a száradási idejét a színes lakkoknak a következő módszerekkel:

- ha a lámpa alatt szárítom meg?

a színes körömlakkok nem tartalmazzák azokat a szemcséket, amelyeknek lámpa alatt meg kellene keményedniük. ezért a szárítási folyamat nem lesz rövidebb a lámpa alatt. de a led minden alkalmazással keményebbé teszi a lehúzható zselés alapot. szóval fontos, hogy a használati utasítás szerint készítsd el a zselés körmöket. nézd meg az oktató videótOpens internal link in current windowitt.

- lefújhatom az expressz szárító spray-vel?

sajnos nem! az a spray olyan olajokat tartalmaz, amelyek negatívan befolyásolják a fedőlakk hatékonyságát. 

- használhatom az expressz szárító cseppeket?

az expressz szárító cseppek szintén tartalmazzák azokat az olajokat. ezért ezt se alkalmazd a zselés manikűr során. 

 

betehetem a körmeimet többször a led lámpa alá, mint egyszeri 60 másodperc, hogy jobban száradjon a zselé, és tovább tartson?

a zselés termékek formulája úgy lett kialakítva, hogy a 60 másodperc pont elég legyen a tökéletes, ragyogó körmökhöz.

 

azonnal be kell tennem a körmeimet a led lámpa alá miután használtam a zselés alap-, vagy a fedőlakkot?

a legjobb eredmény érdekében azonnal kell led lámpával kezelni a körmeidet, miután használtad ezeket a zselés lakkokat. úgyhogy ne várj sokáig a lámpa alkalmazásával!

 

használhatom csak a fedőlakkot önmagában – alaplakk nélkül? ha igen, akkor mi történik?

nem, sajnos nem. a lehúzható zselés alap nélkül a többi zselés lépés nem fog a megfelelően működni és nem fogod tudni olyan könnyedén eltávolítani a zselét később.

 

a zselés manikűr nem tart nekem 10 napig. mi lehet az oka?

a jó előkészület elengedhetetlen. gyengéden vissza kell tolnod a körömágyadat és kezelni kell a körmeidet a lemosóval, valamint az alappal/primerrel, mielőtt felkennéd a zselét. és a körmeid állapota szintén nagyon fontos tényező – a simább felület, hosszabb hatást biztosít. és persze gyakorlat teszi a mestert. egy kis türelem és hamarosan profi leszel!

 

miért kell eltávolítanom a zselés maradványokat a körmöm körül a bőrömről, mielőtt a led lámpába tenném a kezem?

a lehúzható zselés alap, a zselés alap- és fedőlakk teljesen megkeményedik a lámpa alatt. ez azt jelenti, hogy a felesleges zselé is megkeményedik. szóval a hosszabb tartósságért és a gyönyörű eredményért, a legjobb, ha a rózsafa pálcikával eltávolítod a felesleges zselét mielőtt beteszed a kezed a lámpa alá.

 

voltak zselés maradványok a körmöm körül a bőrömön és most megkeményedtek. hogyan tudok megszabadulni tőle anélkül, hogy le kellene szednem a zselés lakkot a körmömről?

próbáld meg óvatosan eltávolítani a rózsafa pálcikával a maradványokat.

 

miért kell a körmeim teljes felületét bekenni a zselével, és hogy csináljam?

a körmeid teljes befedése elengedhetetlen. ez teszi tartósabbá a zselés manikűrödet. egyszerűen kend be végig a körmödet, akár kicsit túl is azon, hogy biztosra menj. ezután azonnal távolítsd el a felesleget a rózsafa pálcikával.

 

a színes lakkokkal a zselés körmök gyorsan lejönnek, miután használtam a zselés fedőlakkot. miért?

valószínűleg nem hagytad teljesen megszáradni a színes lakkot, mielőtt használtad a zselés fedőlakkot. a tökéletes színes zselés manikűrért hagyd egy kicsit tovább megszáradni a színes lakkot, mert a zselés fedőlakk nem fog olyan sokáig tartani, ha még nedves körmökön használod.

 

használhatok színes lakkot és speciális fedőlakkot is mielőtt használnám a zselés fedőlakkot?

persze! a színes manikűrnek csak a képzeleted szabhat határt. de arról feltétlen győződj meg, hogy mindkét lakk teljesen megszáradt, mert a zselés fedőlakk nem fog olyan sokáig tartani, ha még nedves körmökön használod.

 

egyszer már elkészült a zselés manikűröm, alkalmazhatok körömlakkot rajta, azután letörölhetem körömlakklemosóval?

igen, nyugodtan! hangulatodnak, vagy ruhádnak megfelelően variálhatod a körmeidet és aztán aceton mentes körömlakklemosóval akkor mosod le, amikor csak akarod anélkül, hogy kárt okozna a zselés manikűrödben.

 

nehéz volt eltávolítani a zselét a természetes körmömről. van valami speciális tipp, hogy hogyan kell csinálni?

először, próbáld meg eltávolítani a zselés körmöket a rózsafa pálcikával. ez így lehet, hogy könnyebb, mintha csak az ujjaddal próbálkoznál. ha ez nem segít, akkor áztasd be a körmeidet köröm olajba, vagy olívaolajba, emeld fel a zselés köröm sarkát rózsafa pálcikával és engedd, hogy az olaj bemenjen a zselé alá, így a zselé biztos, hogy nagyon könnyen le fog jönni.

 

el lehet távolítani a zselét acetonos lemosóval ahelyett, hogy lehúznám?

a gel nails at home termékcsalád előnye az áztatós módszerrel szemben, hogy sokkal gyengédebb, mint acetonnal eltávolítani. ezért nem teszteltük, hogy az aceton tartalmú lemosó, hogy távolítja el a zselét.

 

miután eltávolítottam a zselés körmöket, a saját körmeim száraznak néznek ki és ragadós maradványok vannak rajta! mit tehetek?

az ápolás egy nagyon fontos dolog minden manikűr elkészítésénél. adj egy kis időt a körmeidnek, miután használtad a zselés körmöket. például ápolhatod őket intenzíven ápoló kéz- és körömápolóval. hagyd rajta egész este essence kesztyűt viselve. a ragadós maradványokat a természetes körmödről pedig el tudod távolítani essence buffer reszelővel. további körömápolási tippeket találsz: Opens internal link in current windowitt

 

miután eltávolítottam a zselés körmöket, mennyi idő után csinálhatok újat?

alapvetően azonnal készíthetsz új zselés manikűrt magadnak. csak győződj meg róla, hogy a körmeid pihentek és, ápold őket gyengéden. nézd meg a leghatékonyabb módszereket erre: Opens internal link in current windowitt

 

a zselé fogja károsítani a körmeimet? és mi történik, ha nagyon gyakran használom?

nagyon fontos, hogy megfelelően ápold a körmeidet és, hogy tarts valamennyi szünetet minden új zselés köröm között. nézd meg, hogy ápolhatod a körmeidet: Opens internal link in current windowitt

 

használhatom a zselét akril körmökön?

sajnos nem. a zselét csak a természetes körmeiden alkalmazd.

 

használhatom a zselét a lábkörmeimen?

igen. a lépéseket ugyanúgy kövesd, ahogy normál esetben a kezeiden.